Feyenoord kan voorlopig niet beschikken over Kenneth Vermeer. De 31-jarige doelman liep woensdag tijdens de training een peesblessure op aan zijn rechterhand en is minimaal twee maanden uitgeschakeld.

Het is de tweede opeenvolgende keer dat Vermeer in de voorbereiding een blessure oploopt. Vorig jaar miste hij de eerste seizoenshelft vanwege een gescheurde achillespees.  

Gedurende zijn afwezigheid vorig seizoen verdedigde Brad Jones het doel van Feyenoord. Ook toen Vermeer in de tweede seizoenshelft weer fit was, kreeg de 35-jarige Australiër de voorkeur van trainer Giovanni van Bronckhorst.

Vermeer keepte vorig seizoen door zijn blessure slechts één Eredivisieduel en hoopte dit seizoen de concurrentiestrijd te winnen van Jones. Door zijn nieuwe kwetsuur zal de oud-Ajacied de eerste maanden van het nieuwe seizoen echter aan zich voorbij moeten laten gaan. 

2014

Vermeer speelt sinds 2014 voor Feyenoord, dat hem destijds overnam van rivaal Ajax. In zijn eerste twee seizoenen in Rotterdam kwam de vijfvoudig Oranje-international, die nog tot medio 2020 vastligt in De Kuip, tot 65 competitiewedstrijden.

Door de blessure van Vermeer gaat Feyenoord mogelijk de transfermarkt op om een nieuwe doelman te halen. De regerend landskampioen had Warner Hahn achter de hand, maar die werd eerder deze zomer verkocht aan sc Heerenveen. 

Justin Bijlow en Ramon ten Hove zijn momenteel de andere keepers in de selectie van Feyenoord. Beiden debuteerden nog niet in de hoofdmacht.

Het seizoen van landskampioen Feyenoord begint zaterdag met de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen bekerwinnaar Vitesse. Het duel in De Kuip begint om 18.00 uur. Een week later is FC Twente in Rotterdam de eerste tegenstander in het nieuwe Eredivisieseizoen.

Bekijk het programma in de Eredivisie