Ajax heeft zich versterkt met Kostas Lamprou. De transfervrije Griek zette dinsdag zijn handtekening onder een éénjarig contract in de Johan Cruijff Arena, waar hij als derde doelman gaat fungeren.

De 25-jarige Lamprou moet André Onana en Benjamin van Leer voor zich dulden. Laatstgenoemde werd eerder deze zomer al voor ongeveer een miljoen euro overgenomen van Roda JC.

Lamprou was clubloos, nadat hij zijn aflopende verbintenis bij Willem II niet wilde verlengen. Hij speelde drie seizoenen in Tilburg, waarvan het eerste jaar op huurbasis van Feyenoord.

Lamprou heeft een verleden bij Ajax. De voormalig jeugdinternational verhuisde op zijn dertiende naar Nederland om in de jeugdopleiding van de Amsterdamse club te gaan keepen.

In 2006 kwam hij bij Feyenoord terecht, waar hij in 2012 debuteerde in de hoofdmacht. In totaal speelde hij veertien Eredivisiewedstrijden voor de Rotterdammers. De afgelopen drie seizoenen speelde hij voor Willem II 99 keer op het hoogste niveau in Nederland.

Alblas

Het aantrekken van Lamprou houdt verband met de blessure van doelman Norbert Alblas. Hij heeft zijn pols gebroken, terwijl ook keepers Indy Groothuizen en Mateusz Gorski niet inzetbaar zijn vanwege fysieke problemen.

Ajax kaapte onlangs ook al de 17-jarige Kroatische sluitpost Dominik Kotarski weg bij Dinamo Zagreb, maar hij is pas na zijn achttiende verjaardag op 10 februari 2018 inzetbaar.

Ajax bereidt zich momenteel voor op de return tegen OGC Nice in de derde voorronde van de Champions League. De eerste ontmoeting in Frankrijk eindigde vorige week in 1-1.