Sparta Rotterdam raakt Rick van Drongelen naar alle waarschijnlijkheid kwijt aan Hamburger SV. De Eredivisionist is met de Bundesliga-club in gesprek over een overgang van de 18-jarige verdediger.

Sparta meldt op Twitter dat Van Drongelen voorlopig niet mee zal trainen omdat de international van Oranje Onder-19 zelf ook op korte termijn aan de onderhandelingstafel gaat zitten met HSV.

Volgens Voetbal International moet Van Drongelen Sparta tussen de drie en vier miljoen euro opleveren, waarmee de linksbenige speler één van de duurste uitgaande transfers ooit wordt van de Kasteelclub.

Van Drongelen maakte vorige week indruk in het oefenduel van Sparta met HSV. Door een doelpunt van de talentvolle centrale verdediger hielden de Rotterdammers de Duitsers knap op 1-1.

Van Drongelen kwam in 2012 in de jeugdopleiding van Sparta terecht en maakte op 12 december 2015 zijn debuut in de hoofdmacht in de met 3-1 gewonnen competitiewedstrijd tegen FC Volendam.

Van Drongelen speelde in de voorbije anderhalf jaar 46 officiële wedstrijden voor Sparta, waarin hij één keer tot scoren kwam.

Feyenoord

Van Drongelen stond ook in de belangstelling van tal van Nederlandse clubs. Zo meldt RTV Rijnmond dat Feyenoord onlangs een bod van 1,2 miljoen euro uitbracht op de Zeeuw.

Sparta raakte eerder deze zomer al Jerson Cabral (SC Bastia, was gehuurd), Roland Bergkamp (nog niet bekend), Ricardo Kieboom (nog niet bekend), Robert Klaasen (De Graafschap), Florian Pinteaux (nog niet bekend), Martin Pusic (FC Midtjylland, was gehuurd), David Mendes da Silva (nog niet bekend), Ivan Calero Ruiz (Nog niet bekend), Mart Dijkstra (NEC) en Denzel Dumfries (sc Heerenveen) kwijt.

Daartegenover staat de komst van Julian Chabot (RB Leipzig), Dalibor Volas (NK Celje), Franck Bambock (SD Huesca), George Dobson (West Ham United) en Alexandro Craninx (Real Madrid).