Richarlison verhuist van Fluminense naar Watford. Beide clubs bereikten maandag overeenstemming over de transfersom van de 20-jarige Braziliaanse aanvaller.

Dat maakte Fluminense op zijn eigen website bekend.

Ajax wilde Richarlison ook dolgraag aantrekken. De Amsterdammers hadden naar verluidt al een persoonlijk akkoord met de jeugdinternational, maar de onderhandelingen met Fluminense verliepen zeer moeizaam. Maandagochtend werd duidelijk dat de komst van Richarlison naar de Johan Cruijff Arena van de baan is.

Watford slaagde er wel in tot een akkoord te komen met de ploeg uit Rio de Janeiro. De formatie uit de Premier League betaalt 12,5 miljoen euro en krijgt tien procent bij een toekomstige doorverkoop.

"Richarlison zal niet meereizen naar Recife voor onze volgende wedstrijd, want hij gaat naar Watford", zegt clubvoorzitter Pedro Abad in Braziliaanse media. "Zijn vertrek is officieel. Het werd op vrijdag al afgerond."

Berghuis

Richarlison wordt bij Watford ploeggenoot van Daryl Janmaat. De Engelsen verkochten maandag Steven Berghuis voor naar verluidt 6,5 miljoen euro aan Feyenoord.

Richarlison speelde zeventig wedstrijden voor Fluminense, waarin hij negentien doelpunten maakte. Hij was in Brazilië teamgenoot van voormalig Feyenoorder Colin Kazim-Richards.

De Premier League begint voor Watford op 12 augustus met een thuiswedstrijd tegen Liverpool.