Anouar Kali keert opnieuw terug bij FC Utrecht. De middenvelder heeft zich voor de derde keer aan de club verbonden. ADO Den Haag heeft zich versterkt met de Noorse spits Björn Johnsen en NAC Breda haalde Ests international Karol Mets.

Kali heeft in De Galgenwaard een contract voor twee seizoenen ondertekend met een optie op een derde seizoen. De middenvelder is de opvolger van Wout Brama, die onlangs naar Australië verkaste.

De 26-jarige Kali begint aan zijn derde termijn in Utrecht. Hij speelde tussen 2010 en 2013 en in het seizoen 2014-2015 al voor de club. 

Hij vertrok na zijn eerste periode naar Roda JC, waarna hij voor een eerste keer terugkeerde bij Utrecht. De middenvelder verkaste vervolgens naar Al-Arabi uit Qatar, waarna hij twee seizoenen bij Willem II op de loonlijst stond. Nu keert hij dus opnieuw terug.

Johnsen

Met Johnsen haalt ADO Den Haag de gewenste versterking voorin binnen. De 25-jarige aanvaller komt over van het Schotse Heart of Midlothian en tekent voor drie jaar.

De geboren Amerikaan kwam afgelopen seizoen tot zes doelpunten in de Schotse competitie. Johnsen maakte op 10 juni zijn debuut voor de Noorse nationale ploeg.

Mets

NAC Breda trok Karol Mets aan. De 24-jarige international van Estland komt over van Viking FK uit Noorwegen. Mets ondertekende een contract voor drie seizoenen bij de naar de Eredivisie gepromoveerde Brabanders.

Mets speelde twee seizoenen bij Viking, dat hem in 2015 overnam van Flora Tallinn. "Met Karol halen wij een veelzijdige speler in huis, die op meerdere posities uit de voeten kan. Hij zal zich in eerste instantie richten op de positie van verdedigende middenvelder, maar kan ook op de posities links in de verdediging uit de voeten", zegt technisch directeur Hans Smulders.

Mets speelde veertig interlands voor Estland.