Kostas Lamprou zet woensdag zijn handtekening onder een éénjarig contract bij Ajax. De Griekse keeper is transfervrij, nadat hij zijn contract bij Willem II weigerde te verlengen.

"We hebben een mondeling akkoord over een verbintenis voor één seizoen", zegt Lamprou's zaakwaarnemer Winny Haatrecht maandag tegen De Telegraaf. Hij wordt bij Ajax achter André Onana en Benjamin van Leer, die eerder deze zomer overkwam van Roda JC, derde keeper.

De 25-jarige Lamprou heeft een verleden bij Ajax. De Griek verhuisde op zijn dertiende naar Nederland om in de jeugdopleiding van de Amsterdamse club te gaan keepen.

In 2006 kwam hij bij Feyenoord terecht, waar hij in 2012 debuteerde in de hoofdmacht. In totaal speelde hij veertien Eredivisiewedstrijden in de hoofdmacht van de Rotterdammers. De afgelopen drie seizoenen speelde hij voor Willem II 99 keer in de Eredivisie.

Alblas

Het aantrekken van Lamprou houdt verband met de blessure van doelman Norbert Alblas. Hij heeft zijn pols gebroken, terwijl ook keepers Indy Groothuizen en Mateusz Gorski niet inzetbaar zijn vanwege fysieke problemen.

Ajax nam onlangs ook al de 17-jarige Kroatische keeper Dominik Kotarski over van Dinamo Zagreb, maar hij is pas na zijn achttiende verjaardag op 10 februari 2018 inzetbaar.

Woensdagavond speelt Ajax de return in de derde voorronde van de Champions League tegen OGC Nice. Het heenduel in Frankrijk eindigde afgelopen woensdag in 1-1.