Nemanja Matic zet zijn loopbaan voort bij Manchester United. De 28-jarige middenvelder uit Servië komt over van Chelsea en tekent voor drie jaar op Old Trafford, met een optie op een vierde seizoen.

United heeft niet bekendgemaakt hoeveel er voor de voormalig middenvelder van Vitesse wordt betaald, maar volgens Engelse media ligt het bedrag rond de 45 miljoen euro.

Met Chelsea werd Matic afgelopen seizoen kampioen in de Engelse Premier League. Hij was doorgaans verzekerd van een basisplaats onder manager Antonio Conte.

De Servisch international werkte eerder bij Chelsea al samen met de huidige Man United-manager José Mourinho. Hij kijkt uit naar een hernieuwde samenwerking met de Portugees.

"Ik kon de kans om opnieuw met Mourinho samen te werken niet laten lopen", meldt hij op de website van de club. "Ik kijk er naar uit om mijn rol te spelen in de jacht op nieuw succes met de club."

Derde aankoop

Volgens zijn coach is Matic een 'echte Mourinho-speler'. "Hij staat voor alles wat we willen zien: hij is loyaal, constant, ambitieus en een echte teamspeler."

Matic is de derde grote zomeraankoop van United. Eerder legde de club Romelu Lukaku (85 miljoen euro) en Victor Lindelöf (35 miljoen euro) vast. Lukaku kwam over van Everton en Lindelöf van Benfica.

De eerste competitieve wedstrijd van United van het nieuwe seizoen is volgende week woensdag al. De Europa League-winnaar speelt dan in de Macedonische Skopje tegen Champions League-winnaar Real Madrid om de Europese Supercup.