Arjen Robben is klaar voor zijn rentree bij Bayern München. De 33-jarige vleugelspeler is hersteld van de kuitblessure die hij tijdens zijn vakantie opliep bij een potje tennis.

Trainer Carlo Ancelotti vertelde zondag dat Robben fit genoeg is om tijdens het toernooi om de Audi Cup, dinsdag en woensdag in de eigen Allianz Arena, mee te doen. Hij zal daar zijn eerste minuten van de voorbereiding maken.

De aanvoerder van Oranje moest de oefencampagne van Bayern in Azië overslaan. Samen met de eveneens geblesseerde verdediger Jérôme Boateng werkte hij in München aan zijn herstel.

Op de Audi Cup, een vriendschappelijk toernooi, speelt Bayern dinsdag tegen Liverpool, waarna het woensdag Atletico Madrid of Napoli treft.

Oranje

Zaterdag is de eerste competitieve wedstrijd van Bayern dit seizoen. De 'Rekordmeister' speelt dan om de Duitse Supercup tegen bekerwinnaar Borussia Dortmund, de club van trainer Peter Bosz.

De Bundesliga begint voor Bayern, dat de afgelopen vijf seizoenen kampioen werd, op vrijdag 18 augustus thuis tegen Bayer Leverkusen. Voor Robben wordt het zijn negende seizoen in dienst van de Duitse topclub.

De eerstvolgende interland van Oranje is de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd op 31 augustus in Parijs tegen Frankrijk. Drie dagen later speelt de ploeg van bondscoach Dick Advocaat in de Arena tegen Bulgarije.

Bekijk het volledige programma van het komende Bundesliga-seizoen