Mitchell Dijks is speelgerechtigd voor Ajax wanneer de club woensdag in Amsterdam de returnwedstrijd speelt in de derde voorronde van de Champions League tegen OGC Nice.

De linksback is alsnog ingeschreven bij de UEFA nadat hij niet bij de selectie zat toen Ajax afgelopen woensdag in Frankrijk met 1-1 gelijkspeelde.

Dijks, die pas een week meetraint bij Ajax, ging eerder deze maand vanwege transferperikelen niet mee op trainingskamp naar Oostenrijk. Hij kreeg bovendien geen rugnummer. Nu heeft hij alsnog zijn oude nummer 35 gekregen.

Door het vertrek van de verdedigers Jairo Riedewald en Kenny Tete en de blessure van eerste linksback Daley Sinkgraven is er voor Dijks alsnog toekomst bij Ajax.

Norwich City

De 24-jarige verdediger werd het afgelopen halfjaar verhuurd aan Norwich City. De verdediger speelde vijftien wedstrijden op het op één na hoogste niveau in Engeland en wist daarin eenmaal te scoren.

Dijks, die in de Arena nog tot medio 2018 vastligt, maakte in het seizoen 2012/2013 zijn debuut als prof bij Ajax en werd een jaar later verhuurd aan sc Heerenveen. Vervolgens tekende de linksback bij Willem II, waarna Ajax hem in de zomer van 2015 weer terughaalde.

De return tussen Ajax en Nice begint woensdag om 20.45 uur in de Johan Cruijff Arena. Tijdens de eerste wedstrijd in Nice kwam de ploeg van trainer Marcel Keizer op achterstand door een teffer van Mario Balotelli, waarna Donny van de Beek gelijkmaakte.