Sc Heerenveen heeft donderdag twee vleugelspelers vastgelegd. De Serviër Nemanja Mihajlovic komt over van Partizan Belgrado en de Nieuw-Zeelander Marco Rojas van het Australische Melbourne Victory.

Dat bevestigt de Friese club woensdag. De 25-jarige Rojas stond in het verleden bij onder meer VfB Stuttgart onder contract, al speelde hij nooit in de Bundesliga voor de club. Rojas is 34-voudig international van Nieuw-Zeeland en maakte vijf goals voor zijn land. De 21-jarige Mihajlovic is Servisch jeugdinternational.

Het is niet nog niet bekend voor hoeveel jaar Rojas en Mihajlovic tekenen in het Abe Lenstra Stadion. Beide spelers worden vrijdag gepresenteerd.

Met de komst van het tweetal speelt Heerenveen in op het naderende vertrek van Sam Larsson, die weg wil bij de nummer negen van het afgelopen Eredivisieseizoen. Meerdere buitenlandse clubs hebben interesse in de Zweed.

Dumfries

Dinsdag legde Heerenveen al Denzel Dumfries vast. De 21-jarige verdediger komt over van Sparta Rotterdam. Daartegenover staat dat onder anderen Stefano Marzo (Sporting Lokeren), Erwin Mulder (Swansea City) en Jeremiah St. Juste (Feyenoord) vertrokken.

De eerste wedstrijd van Heerenveen komend Eredivisieseizoen is op zondag 13 augustus om 16.45 uit tegen FC Groningen.

Bekijk het volledige programma van het komend Eredivisieseizoen