Stefano Denswil heeft Club Brugge woensdagavond ondanks twee treffers niet aan een zege kunnen helpen tegen Istanbul Basaksehir. De spectaculaire heenwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League eindigde in 3-3. Eljero Elia was trefzeker voor de bezoekers.

Club Brugge begon uitstekend aan het treffen in het Jan Breydelstadion. Na zes minuten stond het al 1-0 door Denis Bonaventure en oud-Ajacied Denswil vergrootte de marge tien minuten later al naar twee met een rake vrije trap.

In de tweede helft richtte Istanbul Basaksehir, waar ex-Feyenoorder Elia in zijn eerste officiële wedstrijd aan de aftrap stond, zich helemaal op. In een tijdsbestek van minder dan twintig minuten namen de bezoekers de leiding.

Marcio Mossoro had na 59 minuten voor de aansluitingstreffer gezorgd en na een treffer van Elia en opnieuw Mossoro stond Basaksehir op een knappe 2-3 voorsprong. 

Denswil

Het slotakkoord was echter weer voor Denswil, die Club Brugge tien minuten voor tijd alsnog een punt bezorgde. De verdediger was opnieuw trefzeker uit een vrije trap: 3-3.

Bij Club Brugge speelde aanvoerder Ruud Vormer de hele wedstrijd, terwijl ex-PSV'er Timmy Simons op de bank bleef. Bij de bezoekers werd doelpuntenmaker Elia een minuut voor tijd gewisseld.

De return in Istanbul staat volgende week op het programma en begint om 19.45 uur. 

Been

Trainer Mario Been verloor met APOEL Nicosia de uitwedstrijd tegen het Roemeense FC Viitorul Constanta (1-0). Cristian Ganea passeerde in de 75e minuut doelman Boy Waterman.

Lorenzo Ebecilio stond net als Waterman aan de aftrap en werd na 72 minuten gewisseld. Tommy Oar (ex-FC Utrecht) speelde de hele wedstrijd bij de bezoekers. De return in Cyprus wordt volgende week om 19.00 uur afgewerkt. 

Bekijk de uitslagen en het programma in de Champions League