Oostenrijk heeft zich woensdagavond als groepswinnaar geplaatst voor de kwartfinales van het EK vrouwen. Frankrijk voegde zich als nummer twee in groep C bij de laatste acht. 

Oostenrijk was op Het Kasteel met 3-0 te sterk voor IJsland. Sarah Zadrazil zorgde na 36 minuten voor de openingstreffer en Nina Burger vergrootte de marge vlak voor rust naar twee.

Stefanie Enzinger deed vlak voor tijd nog een duit in het zakje: 3-0. Door de ruime nederlaag eindigde IJsland eindigde het EK daardoor zonder punten. 

Frankrijk speelde in Breda met 1-1 gelijk tegen Zwitserland en had daar net genoeg aan om als tweede door te gaan. De ploeg van bondscoach Olivier Echouafni moest al vanaf de zeventiende minuut met een tiental verder nadat Eve Perisset een doorgebroken speler neerhaalde. 

Vrije trap

Ana-Maria Crnogorcevic zorgde twee minuten later voor de 1-0. Pas een kwartier voor tijd stelde Camille Abily met een rake vrije trap een punt en daarmee een plek in de kwartfinales veilig voor Frankrijk. 

Groepswinnaar Oostenrijk speelt in de kwartfinales tegen de nummer twee van groep D, op dit moment Spanje. Frankrijk neemt het op tegen de winnaar van diezelfde poule, waar Engeland momenteel leidt.

De Engelse voetbalsters spelen donderdagavond tegen Portugal en Spanje neemt het op tegen Schotland. Beide wedstrijden beginnen om 20.45 uur.