Een sterk Bayern München heeft dinsdag een oefenduel met Chelsea in het kader van de International Champions Cup in Singapore met 3-2 gewonnen. De 'Rekordmeister' herstelde zich daarmee van de nederlaag van zaterdag tegen AC Milan.

Bayern kende een uitstekende start tegen Chelsea, want in de zesde minuut bracht Rafinha de Duitsers aan de leiding en nog binnen het halfuur werd de score opgevoerd dankzij Thomas Müller, die doelman Thibaut Courtois twee keer kansloos liet.

Op slag van rust deed Chelsea-linksback Marcos Alonso iets terug en in de slotfase van de tweede helft werd het dankzij Michy Batshuayi nog 3-2, maar verder kwam het niet.

Het Bayern van trainer Carlo Ancelotti maakte zaterdag in het oefenduel met Milan nog een zwakke indruk. De Italianen wonnen toen met maar liefst 4-0.

Landskampioen Bayern begint het seizoen op vrijdag 18 augustus met een thuiswedstrijd tegen Bayer Leverkusen. Voor Chelsea begint het seizoen op zondag 6 augustus met de strijd om de Community Shield tegen Arsenal.