Cristiano Ronaldo heeft dinsdag geruchten over een vertrek bij Real Madrid de kop ingedrukt. De 32-jarige Portugees zegt de 'Koninklijke' trouw te blijven.

In de afgelopen weken meldden diverse buitenlandse media dat Ronaldo uit Spanje zou willen vertrekken vanwege de belastingzaak die tegen hem loopt. Hij zou in het verleden voor in totaal 14,7 miljoen euro aan belasting hebben ontdoken. Maandag moet Ronaldo voor de rechter verschijnen.

"Het was fantastisch om vorig seizoen prijzen te winnen met mijn club, net als de individuele prijzen. Het zou geweldig zijn om dat komend seizoen weer te doen", zegt Ronaldo in gesprek met Marca.

De viervoudig Gouden Bal-winnaar zegt nog volop gemotiveerd te zijn bij Real. "Ik zal hard blijven werken. Voetbal is mijn leven en mijn passie."

Ronaldo ligt nog tot medio 2021 vast bij Real, waarmee hij in de laatste vier siezoenen drie keer de Champions League won. De club werd afgelopen seizoen ook kampioen van Spanje.

Perez

Een maand geleden liet Real-voorzitter Florentino Perez al weten dat een vertrek van Ronaldo niet aan de orde is bij de Madrileense topclub.

"Cristiano staat hier onder contract. Hij is speler van Real Madrid en blijft dat ook", zei de 70-jarige preses toen. Perez nam het tevens op voor Ronaldo in de belastingfraudezaak.

Real begint het nieuwe seizoen in de Primera Division op zondag 20 augustus met een uitwedstrijd tegen Deportivo La Coruña. Op 8 augustus staat de Spaanse club in de strijd om de Europese Super Cup tegenover Manchester United.

Bekijk het programma in de Primera Division