Kenedy is dinsdag door Chelsea naar huis gestuurd tijdens de vriendschappelijk tournee door Azië. De Braziliaan had zich enkele dagen geleden kwetsend uitgelaten over Chinezen op sociale media.

Zondag had Chelsea in een verklaring in het Engels en Chinees al zijn verontschuldigingen aangeboden voor het gedrag van de 21-jarige Braziliaan.

"We zijn verbaasd en teleurgesteld dat onze jonge speler Kenedy berichten op sociale media heeft gezet die een belediging zijn voor het Chinese volk", schreef de Engelse kampioen.

Kenedy plaatste onder meer een foto met de tekst "Porra China", dat zoiets betekent als 'klote China'. Ook zette hij een foto van een slapende beveiliger op Instagram met het bijschrift "Word wakker, Chinese idioot!".

Kenedy verwijderde de berichten en bood zijn excuses aan. Dinsdag meldde Chelsea dat de linksback, die ook als middenvelder uit de voeten kan, terug is gestuurd naar Groot-Brittannië.

Sinds zijn komst in 2015 speelde Kenedy vijftien competitieduels voor Chelsea. Vorig seizoen werd de Braziliaan uitgeleend aan Watford, waar hij nauwelijks aan spelen toekwam.

Bayern München

Chelsea speelt dinsdag in Singapore tegen Bayern München. Aankoop Alvaro Morata begint op de bank en zal vermoedelijk als invaller zijn eerste minuten maken voor zijn nieuwe club. De spits werd vorige week voor 65 miljoen euro overgenomen van Real Madrid.

Chelsea begon de voorbereiding zaterdag met een 3-0 zege op Arsenal. De Londense club speelt nog vriendschappelijk tegen Internazionale, waarna het in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen op 6 augustus opnieuw tegenover Arsenal staat in de wedstrijd om het Community Shield.