De Concacaf heeft twee spelers van El Salvador geschorst wegens bijten. Henry Romero en Darwin Cerén zetten afgelopen week tijdens de verloren kwartfinale op het toernooi om de Gold Cup tegen de Verenigde Staten (2-0) hun tanden in tegenstanders. 

Het leverde Romero een schorsing van zes wedstrijden op, Ceren moet drie interlands van zijn land aan de kant blijven.

Romero kneep bij een hoekschop eerst in een tepel van de Amerikaanse spits Jozy Altidore en beet de oud-speler van AZ daarna in de nek. Dit wangedrag was de scheidsrechter ontgaan, maar de tv-camera's namen het wel waar.

Cerén misdroeg zich in de slotfase ook bij een hoekschop. De aanvoerder van El Salvador hapte in de rug van Omar Gonzalez.

Suarez

De Concacaf, de bond voor landen uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied, was nog relatief mild voor de bijtende spelers. De Uruguayaanse spits Luis Suarez werd in 2014 voor negen interlands geschorst, nadat hij Giorgio Chiellini had gebeten op het WK. Hij mocht bovendien vier maanden niet in clubverband voetballen.

De Verenigde Staten plaatsten zich afgelopen nacht voor de finale van de Gold Cup. Mexicoe en Jamaica spelen zondag in de tweede halve finale tegen elkaar. De finale van de Gold Cup is woensdag.