Marko Arnautovic verruilt Stoke City voor West Ham United in de Premier League. De voormalig speler van FC Twente tekende voor vijf jaar en levert de club uit Stoke-on-Trent een recordbedrag op.

Met de overstap is een som van ruim 22 miljoen euro gemoeid. Dat bedrag kan oplopen tot bijna 28 miljoen euro. Stoke City ontving nooit zo veel geld voor een speler.

De 28-jarige Arnautovic maakte in 2007 zijn profdebuut namens FC Twente, dat hem in het seizoen 2009/2010 verhuurde aan Internazionale. Na dat seizoen tekende de Oostenrijker bij Werder Bremen.

In de zomer van 2013 verkaste Arnautovic van de Bundesliga-club naar Stoke City. In 145 wedstrijden maakte hij 26 doelpunten voor de club waar de Nederlanders Erik Pieters en Ibrahim Afellay onder contract staan.

Met Inter werd Arnautovic in 2010 kampioen. Hij speelde tot dusver 62 interlands voor Oostenrijk waarin hij vijftien keer tot scoren kwam.

Arnautovic is de derde versterking voor West Ham in korte tijd. Eerder werden doelman Joe Hart (gehuurd van Manchester City) en verdediger Pablo Zabaleta (transfervrij) aangetrokken.

Bekijk het programma van het komende Premier League-seizoen