Feyenoord heeft zaterdag een kleine oefennederlaag geleden tegen SC Freiburg. De landskampioen ging in het Oostenrijkse Schruns met 1-0 onderuit tegen de Bundesliga-club.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de zeventiende minuut. Aanvaller Florian Niederlechner scoorde namens de nummer zeven van Duitsland van vorig seizoen.

Trainer Giovanni van Bronckhorst gaf onder anderen Ridgeciano Haps een basisplaats. De van AZ aangetrokken linksback maakte zodoende zijn officieuze debuut. Jerry St. Juste, die overkwam van sc Heerenveen, bleef aan de kant.

Eerder oefende Feyenoord in de voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen amateurclubs SDC Putten (1-10 zege) en FC Lisse (0-5 winst).

Europa League

Van Bronckhorst tilde niet te zwaar aan het verlies tegen Freiburg. "Je weet dat je tegen een tegenstander moet spelen die fit is. Freiburg speelt komende week al voor de Europa League. Het verschil zag je vooral in de eerste helft. Natuurlijk verlies je nooit graag, maar voor ons was het een nuttige oefenwedstrijd", aldus de coach.

"Wat belangrijk was voor vandaag, was om spelers fitter te maken en heel te houden. Je ziet dat sommige jongens fysiek nog stappen moeten maken. Dat geeft ook niet. De internationals zitten pas in de tweede week. Zij moeten fysiek nog sterker worden, maar daar is de voorbereiding voor."

Over precies een week speelt Feyenoord in De Kuip nog vriendschappelijk tegen Real Sociedad. Het seizoen begint voor de Rotterdammers op zaterdag 5 augustus met het duel met bekerwinnaar Vitesse om de Johan Cruijff Schaal.