Middenvelder Kevin-Prince Boateng heeft zaterdag aangekondigd dat hij het gehele seizoen bij zijn club Las Palmas met een ondershirt voor Abdelhak Nouri zal spelen.

"Ik heb besloten dit shirt het gehele seizoen onder mijn wedstrijdshirt te dragen", schrijft de oud-speler van onder andere Schalke 04, AC Milan en Tottenham Hotspur op Twitter.

Op de achterkant van het ondershirt staat de naam van Nouri en zijn rugnummer 34 bij Ajax. Op de voorkant staat Praying 4 you. "Ik doe dit om mijn steun te betuigen en omdat ik voor je bid", schrijft de 30-jarige Boateng, die aan zijn tweede seizoen begint bij de club uit de Primera Division.

Boateng, die opgroeide in Duitsland, speelde vijftien interlands voor Ghana en is de halfbroer van Duits international en Bayern München-verdediger Jerome Boateng.

AMC

De afgelopen weken waren er veel meer steunbetuigingen voor Nouri, die ernstige en blijvende hersenschade heeft nadat hij twee weken geleden in een oefenwedstrijd van Ajax tegen Werder Bremen getroffen werd door hartritmestoornissen.

De 20-jarige middenvelder, die vorig seizoen werd verkozen tot beste speler van de Jupiler League, wordt momenteel verzorgd in het AMC in Amsterdam.