Southampton-trainer Mauricio Pellegrino heeft Virgil van Dijk uit de selectie gezet. De Nederlander traint apart omdat hij vanwege zijn transferwens niet 100 procent gefocust zou zijn op zijn huidige club.

"Hij maakt geen deel meer uit van het team omdat hij niet voor 100 procent met Southampton bezig is", zei Pellegrino vrijdag tegen de BBC.

Volgens de Argentijn gaf de 26-jarige Van Dijk eerst zelf aan dat hij geen wedstrijden meer wilde meer spelen voor de club. "Ik heb toen gezegd dat hij apart moet gaan trainen. Ik kan alleen met spelers werken die helemaal op Southampton gefocust zijn."

De top van de Premier League trekt al langer aan Van Dijk. Vooral Liverpool wordt gelinkt aan de twaalfvoudig Oranje-international, hoewel de nummer drie van het afgelopen seizoen vorige maand liet weten dat het geen interesse meer in hem heeft. Ook Manchester City zou Van Dijk op de lijst hebben staan.

Contract

Van Dijk heeft bij Southampton nog een contract tot 2022. Hij speelt sinds de zomer van 2015 voor de middenmoter, die hem overnam van Celtic. In de Nederland was Van Dijk tot 2013 actief voor FC Groningen.

Het nieuwe Premier League-seizoen gaat op vrijdag 11 augustus van start. De eerste wedstrijd van Southampton is op zaterdag 12 augustus thuis tegen Swansea City.

Bekijk het volledige programma van het komende Premier League-seizoen