De tegenstander van PSV in de derde voorronde van de Europa League is bekend. De Eindhovenaren nemen het op tegen NK Osijek.

De formatie uit Kroatië plaatste zich donderdagavond voor de derde voorronde door het Zwitserse FC Luzern uit te schakelen.

Osijek had de heenwedstrijd met 2-0 gewonnen en kon zich in de return in Luzern een 2-1 nederlaag permitteren. Muzafer Ejupi zorgde na 72 minuten voor de cruciale aansluitingstreffer namens Osijek. 

De heenwedstrijd in de derde voorronde wordt op 27 juli gespeeld, een week later volgt de return. PSV begint met een thuiswedstrijd.

Net als PSV komt ook FC Utrecht uit in de derde voorronde van de Europa League. De Domstedelingen schakelden eerder donderdag Valletta FC uit Malta uit. 

Galatasaray

Voor Galatasaray bleef het Europese avontuur beperkt tot de tweede voorronde. Zonder de vertrokken Wesley Sneijder kwam de club voor eigen publiek niet verder dan een gelijkspel tegen Östersund (1-1). Galatasaray verloor vorige week de uitwedstrijd in Zweden al met 2-0.

Brwa Nouri schoot Östersund vanaf de strafschopstip op voorsprong. Galatasaray kwam vervolgens niet verder dan een gelijkmaker van Ahmet Calik (1-1).

Rotterdammer Garry Rodrigues mocht invallen bij de club uit Istanbul, terwijl Ryan Donk de hele wedstrijd op de bank bleef.