De Oranjevrouwen beginnen donderdagavond op Het Kasteel in Rotterdam zonder wijzigingen aan de tweede groepswedstrijd van dit EK tegen Denemarken.

Bondscoach Sarina Wiegman kiest voor dezelfde elf namen als zondag in het openingsduel met Noorwegen. Oranje won die wedstrijd met 1-0. Denemarken begon met een 1-0 zege op België.

Sari van Veenendaal is keepster van Oranje en de verdediging wordt gevormd door Desiree van Lunteren. Anouk Dekker, captain Mandy van den Berg en Kiki van Es.

Op het middenveld spelen Danielle van de Donk, Jackie Groenen en Sherida Spitse, die tegen Denemarken begint aan haar 135e interland. De middenveldster van FC Twente is daarmee de meest ervaren speelster van Oranje.

Voorin krijgt spits Vivianne Miedema vanaf de flanken steun van Shanice van de Sanden, zondag matchwinner tegen Noorwegen, en Lieke Martens.

Tilburg

Nederland tegen Denemarken begint donderdagavond om 20.45 uur op Het Kasteel en staat onder leiding van de Duitse scheidsrechter Riem Hussein.

De andere wedstrijd donderdag in groep A tussen Noorwegen en België eindigde in een 2-0 overwinning voor de Belgen. Door dat resultaat kunnen de Oranjevrouwen zich donderdagavond nog niet plaatsen voor de volgende ronde. 

Maandag is de laatste speelronde in de groep en dan speelt Nederland om 20.45 uur in het Koning Willem II Stadion in Tilburg tegen België.

Opstelling Oranje: Van Veenendaal; Van Lunteren, Dekker, Van den Berg, Van Es; Spitse, Van de Donk, Groenen; Van de Sanden, Miedema, Martens.