West Ham United heeft donderdag een akkoord bereikt met Bayer Leverkusen over de transfer van Javier Hernandez. De spits maakt naar verluidt voor circa 18 miljoen euro de overstap naar de Premier League-club. 

Hernandez vliegt deze week nog naar Londen om zijn transfer naar West Ham af te ronden. De 29-jarige spits moet nog tot een persoonlijk akkoord komen en een medische keuring ondergaan. Het is nog niet bekend voor hoeveel jaar hij tekent. 

Voor Hernandez, die beter bekend staat als 'Chicharito', is zijn transfer naar West Ham United een terugkeer in de Premier League. De Mexicaan stond tussen 2010 en 2015 al onder contract bij Manchester United.

Na een verhuurperiode bij Real Madrid tekende Hernandez in 2015 bij Leverkusen. Hij speelde in totaal 54 competitiewedstrijden voor de Duitse club, waarin hij 28 keer tot scoren kwam. In mei kroonde Hernandez zich tot topscorer aller tijden van Mexico. De 96-voudig international scoorde in totaal 48 keer voor zijn land. 

West Ham United nam eerder deze zomer al doelman Joe Hart op huurbasis over van Manchester City. Daarnaast kwam de Argentijnse rechtsback Pablo Zabaleta transfervrij over van de 'Citizens'.