AS Monaco heeft donderdag een statement naar buiten gebracht waarin het forse kritiek uit op Europese topclubs. Volgens de Monegasken hebben enkele clubs zonder toestemming contact opgenomen met spits Kylian Mbappé. 

"We willen nog maar eens duidelijk maken dat het tegen de regels is om een speler zonder toestemming van diens club te benaderen", zo schrijft Monaco op de eigen website.

"Om een einde te maken aan deze onacceptabele situatie overwegen wij naar de FIFA te stappen om disciplinaire maatregelen af te dwingen tegen de desbetreffende clubs."

De pas 18-jarige Mbappé kende vorig seizoen zijn definitieve doorbraak bij Monaco. In 44 officiële wedstrijden kwam de aanvaller 26 keer tot scoren, waaronder zes treffers in de Champions League.

Het talent maakte in maart bovendien zijn debuut voor het Franse elftal. Mbappé speelde tot dusver vier interlands voor 'Les Bleus'.

Real Madrid

Vooral Real Madrid wordt de laatste maanden nadrukkelijk in verband gebracht met Mbappé, die nog tot medio 2019 onder contract staat bij Monaco. De 'Koninklijke' staat op het punt om spits Alvaro Morata voor circa tachtig miljoen euro te verkopen aan Chelsea en zou daardoor financiële ruimte hebben om Mbappé bij Monaco los te weken. 

In juni deed zich een enigszins vergelijkbare situatie voor rond Virgil van Dijk. Liverpool toonde concrete interesse in de verdediger, maar vroeg geen toestemming aan Southampton om Van Dijk te benaderen.

Om een zware straf van de FIFA te voorkomen, maakte Liverpool excuses voor de manier van handelen. De 'Reds' trokken zich bovendien terug in de strijd om de twaalfvoudig Oranje-international.