FC Twente heeft woensdag een oefenduel verloren van Everton. De ploeg van manager Ronald Koeman was in De Lutte met 3-0 te sterk.

Bij Everton keepte Maarten Stekelenburg de hele wedstrijd. Davy Klaassen, deze zomer overgekomen van Ajax, speelde alleen het laatste halfuur. Dat gold ook voor de onlangs aangetrokken Wayne Rooney en Cuco Martina.

Kevin Mirallas opende namens de ploeg uit Liverpool vlak voor rust de score. Twente-keeper Jorn Brondeel was kansloos op het schot van de Belg. Aaron Lennon en het 19-jarige talent Kieran Dowell bepaalden de eindstand in de tweede helft op 3-0.

Marco Kvasina kreeg de beste kans voor FC Twente. De spits uit Oostenrijk, die deze zomer overkwam van Austria Wien, stuitte op keeper Stekelenburg. Danny Holla, vorig seizoen actief voor PEC Zwolle, schoot nog op de lat.

Sparta Rotterdam

Sparta Rotterdam hield eerder op woensdag Club Brugge tijdens een oefenduel op 1-1. Jeremy Perbet bracht de nummer twee van het afgelopen seizoen in België op voorsprong. Ilias Alhalft maakte gelijk voor de ploeg van trainer Alex Pastoor.

Club Brugge speelde niet in de sterkste samenstelling in het Belgische Temse. Aanvoerder Ruud Vormer hoefde niet in actie te komen en oud-Ajacied Stefano Denswil speelde een helft mee. 

Willem II bleef in een vriendschappelijke ontmoeting met FC Eindhoven steken op een 1-1 gelijkspel. Andreias Calcan voorkwam vlak voor tijd een nederlaag van de Tilburgers.

Doelman Guy Smit van FC Eindhoven viel vlak voor tijd zwaar geblesseerd uit. Smit werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, maar het is nog niet bekend wat hij precies heeft. 

De geplande oefenwedstrijd van FC Groningen tegen VfL Bochum werd afgelast wegens het naderende onweer in het Duitse Telgte.