Cyriel Dessers kan donderdag met FC Utrecht tegen Valletta FC uitkomen. De van NAC Breda overgekomen spits heeft afgerekend met blessureleed en hervatte dinsdag de training.

Trainer Erik ten Hag moet nu bepalen of hij zijn aanwinst al speeltijd geeft tijdens de return van de dubbele ontmoeting met de club uit Malta om een plaats in de derde voorronde van de Europa League.

FC Utrecht en Valletta kwamen vorig week niet tot scoren (0-0). "We hebben dus een doelpunt nodig", blikte trainer Ten Hag woensdag vooruit. 

"Daarom hebben we aan ons aanvalsplan gewerkt. We treffen een eerzuchtige en ambitieuze tegenstander. We weten uit ervaring dat je hier niet zomaar even mee afrekent. Het idee dat je dat wel kunt doen, is onjuist en onterecht. We moeten alles geven en goed zijn om Valletta FC te verslaan."

Waalwijk

De wedstrijd wordt op het kunstgras van het stadion van RKC Waalwijk afgewerkt omdat het stadion van FC Utrecht wordt gebruikt voor het EK voor vrouwen. Het duel begint om 19.30 uur.

De laatste keer dat FC Utrecht een Europees tweeluik overleefde is alweer zeven jaar geleden, toen Celtic werd uitgeschakeld. In 2013 blameerden de 'Domstedelingen' zich tegen het Luxemburgse Differdange 03.