Frank de Boer heeft woensdag zijn tweede oefenwedstrijd als trainer van Crystal Palace verloren van Liverpool. De 'Reds' waren in Hongkong met 2-0 te sterk voor de 'Eagles'.

De eerste oefenwedstrijd onder De Boer won Crystal Palace zaterdag met 1-3 van Maidstone United, dat uitkomt op het vijfde niveau in Engeland. 

Liverpool bleek woensdag een maatje te groot, al was het halverwege nog 0-0 in het Hongkong Stadium. Na 61 minuten opende Dominic Solanke, die in het seizoen 2015/2016 voor Vitesse speelde, de score voor Liverpool. De Belgische spits Divock Origi tekende elf minuten voor tijd voor de 2-0 eindstand.

Georginio Wijnaldum begon bij Liverpool op de bank. Hij viel na rust in. Bij Crystal Palace viel Van Aanholt buiten de basis, maar ook hij mocht in de tweede helft invallen.

Riedewald

Jairo Riedewald behoorde nog niet tot de selectie van De Boer. De verwachting is dat de 20-jarige Ajacied spoedig bij Crystal Palace tekent. Naar verluidt betaalt de Londense club zo'n zeven miljoen euro voor de verdediger. 

De eerste Premier League-wedstrijd van De Boer met Crystal Palace is zaterdag 12 augustus thuis tegen Huddersfield Town. Liverpool speelt die dag uit tegen Watford.

Bekijk het programma van het komende Premier League-seizoen