Bondscoach Sarina Wiegman heeft donderdag in de tweede groepswedstrijd op het EK in eigen land tegen Denemarken de beschikking over haar volledige selectie.

"Er waren wel wat pijntjes, maar dat hoort erbij", aldus de bondscoach woensdag tegen OnsOranjeOranje begon het EK zondag met een 1-0 overwinning in De Galgenwaard op Noorwegen.

"Iedereen is daar goed uitgekomen", vervolgt Wiegman. "Het was een wedstrijd van een heel hoog niveau, en dat kost kracht. We hebben wel even nodig gehad om bij te komen. Maar ik heb ook genoten." 

"Er stond een team. Er was zoveel strijd, en we werkten heel goed samen. Als we dat tegen Denemarken ook kunnen brengen, wordt het een hele mooie wedstrijd."

Enthousiast

Naar de wedstrijd tegen Noorwegen keken op televisie liefst 2,1 miljoen mensen en het stadion in Utrecht zat met bijna 25.000 toeschouwers vol. Ook de andere poulewedstrijden van Oranje zijn uitverkocht.

"Het leeft. Ik hoop dat we de mensen tegen Denemarken weer enthousiast kunnen maken", beseft Wiegman, die er niet bang voor is dat de speelsters er na de zege op Noorwegen te makkelijk over gaan denken.

"We moeten doen wat we al deden en daarmee doorgaan. Ik verwacht weer een wedstrijd van heel hoog niveau, van beide teams. Denemarken is ook een team dat graag wil voetballen. Af en toe kiezen ze voor de lange bal, maar ook vaak voor de voetballende oplossing."

Denemarken won de eerste wedstrijd zondag met 1-0 van België. De wedstrijd tegen Nederland begint donderdag om 20.45 uur en wordt gespeeld op het Kasteel in Rotterdam. Op maandag 24 juli sluit Oranje de groepsfase in het Willem II Stadion in Tilburg af tegen België.