Feyenoord lijkt verdedigers Ridgeciano Haps (AZ) en Jerry St. Juste (sc Heerenveen) aan zich te binden. De landskampioen is persoonlijk rond met beide jeugdinternationals, meldt VI maandag. Marko Vejinovic keert volgens De Telegraaf juist terug naar AZ.

De Rotterdammers zouden volgens VI  al rond zijn met zowel AZ als sc Heerenveen. Beide spelers worden dinsdag medisch gekeurd, waarna ze snel zullen aansluiten bij de selectie.

De 24-jarige linksback Haps ligt nog tot medio 2019 vast in Alkmaar, terwijl De 20-jarige St. Juste nog een jaar onder contract staat bij Heerenveen. Volgens De Telegraaf ontvangt AZ 6 miljoen euro voor Haps, terwijl Feyenoord zo'n 4,5 miljoen euro overmaakt naar sc Heerenveen voor St. Juste.

Zaakwaarnemer en broer Joshua St. Juste sprak eerder al de verwachting uit dat zijn broer de overstap naar De Kuip zou maken. "Ik verwacht dat Heerenveen zich netjes opstelt. Hij is een kind van de club dat geld op gaat leveren", aldus Joshua St. Juste maandag tegen RTV Rijnmond

Van Geel

Technisch directeur Martin van Geel zei zondag dat Feyenoord deze zomer nog twee verdedigers gaat halen, nadat Kevin Diks al gehuurd werd van Fiorentina. De Rotterdamse club zag onlangs Terence Kongolo (AS Monaco) en Rick Karsdorp (AS Roma) voor miljoenen vertrekken.

St. Juste is een centrale verdediger en moet de concurrentie aangaan met Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden en Sven van Beek. Door blessureleed speelde de 22-jarige Van Beek afgelopen seizoen geen minuut. Haps kan de opvolger van Kongolo worden. Hij moet als linksback de concurrentie aangaan met Miquel Nelom.

Feyenoord kan de tweede Eredivisieclub worden van St. Juste, die in 2007 in de jeugdopleiding van Heerenveen terechtkwam. In januari 2015 debuteerde hij in de hoofdmacht.

Haps doorliep de jeugdopleiding van AZ en werd een jaar verhuurd aan Go Ahead Eagles. De rappe linkspoot kende afgelopen seizoen zijn doorbraak.

Vejinovic

Als onderdeel van de transfer van Haps bewandelt Vejinovic volgens De Telegraaf de weg van Rotterdam naar Alkmaar. De middenvelder wordt een jaar verhuurd aan AZ, waar hij de jeugdopleiding doorliep.

De 27-jarige Vejinovic werd twee jaar geleden overgenomen van Vitesse, maar wist nooit een vaste basisplaats te veroveren in De Kuip. Eerder kwam hij uit voor Heracles Almelo.