Jetro Willems vertrekt definitief bij PSV en vervolgt zijn loopbaan bij Eintracht Frankfurt, zo hebben beide clubs vrijdag bevestigd. Naar verluidt betaalt de Duitse club zeven miljoen euro voor de 23-jarige verdediger.

Willems, die tot medio 2021 tekent in Frankfurt, verliet zondag al het trainingskamp van PSV in Zwitserland om de onderhandelingen af te ronden. Zijn contract bij de nummer drie van de Eredivisie liep nog een jaar door.

De linksback kwam in 2011 over van Sparta Rotterdam en veroverde al op jeugdige leeftijd een basisplaats bij PSV. Hij speelde 144 Eredivisiewedstrijden voor PSV en kwam 22 keer uit voor het Nederlands elftal.

"Ik wilde heel graag naar een club die mij een goed perspectief biedt en waar ik aan spelen toe kom", zegt Willems op de site van zijn nieuwe Duitse werkgever. "Ik heb goede gesprekken gehad met het bestuur en de trainer en ik ben ervan overtuigd dat ik bij Eintracht Frankfurt de volgende stap in mijn loopbaan kan zetten."

De Guzman

Bij Eintracht Frankfurt wordt Willems ploeggenoot van onder anderen Jonathan de Guzman en Sebastien Haller. Zij kwamen deze zomer over van respectievelijk Napoli en FC Utrecht.

Willems werd de afgelopen jaren vaker in verband gebracht met een buitenlandse transfer, maar deze zomer sprak hij pas duidelijk uit dat hij klaar is voor een volgende stap. Met Frankfurt kiest hij voor de nummer elf van het afgelopen Bundesliga-seizoen.

Bekijk het volledige programma van het komende Bundesliga-seizoen