Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst is tevreden over wat zijn spelers zaterdag hebben laten zien in het met 1-10 gewonnen oefenduel met SDC Putten.

"Je weet dat je in een wedstrijd als deze veel op de helft van de tegenstander speelt", begint Van Bronckhorst zijn verhaal op de website van Feyenoord.

"Dan is het belangrijk om op het goede moment diep te gaan en een goede wisselwerking te hebben met de buitenspelers en goede loopacties te hebben in de zestienmeter. Dat hebben we goed gedaan. Ik heb een aantal goede voorzetten en goede goals gezien. Als ik kijk hoe de goals zijn ontstaan, kunnen we daar tevreden over zijn.""

De landskampioen zette in zijn tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen dubbele cijfers op het scorebord, mede dankzij vier doelpunten van Michiel Kramer. Ook nieuwelingen Kevin Diks en Jean-Paul Boëtius kwamen tot scoren. 

Van Bronckhorst merkt dat het vertrouwen in het team is gegroeid na vorig seizoen. "Dat zie ik aan de manier waarop de jongens zijn teruggekomen na de vakantie, hoe ze trainen en hoe ze op het veld staan. Bovendien passen de nieuwe jongens zich goed aan."

Nouri

De spelers van Feyenoord kwamen in Putten het veld op in een shirt met daarop een steunbetuiging aan Abdelhak Nouri. Na 34 minuten werd de wedstrijd ook even stilgelegd om te applaudiseren voor de middenvelder van Ajax, die met ernstige en blijvende hersenschade kampt.

Van Bronckhorst: "We wilden namens Feyenoord samen met Putten een signaal geven aan Nouri, aan zijn familie en aan Ajax om te laten merken dat ze er niet alleen voor staan."

De selectie van Feyenoord reist nu af naar het Oostenrijkse Schruns voor een trainingskamp. Op 22 juli spelen de Rotterdammers daar een vriendschappelijk duel met Bundesligaclub SC Freiburg.