Wesley Sneijder baalt van de manier waarop Galatasaray afscheid van hem heeft genomen. "Trainer Igor Tudor wilde niet met mij werken, soms gaat dat zo. Dat moet ik respecteren."

De Turkse club maakte vrijdag bekend dat het contract van de middenvelder per direct ontbonden is. De 33-jarige Sneijder speelde sinds januari 2013 voor de club uit Istanbul. Hij had nog een contract tot medio 2019.

"Ik vertrek nu bij de club waar ik mooie tijden heb gehad. Ik ga Galatasaray missen. Nu baal ik vooral dat we niet op een leuke manier uit elkaar gegaan zijn, maar daar moet ik nog verder over praten", zei de middenvelder zaterdag op het vliegveld van Istanbul tegenover beIN Sports.

Sneijder heeft nog geen concrete toekomstplannen. "Ik ga nu naar Amsterdam en heb nog niet gesproken met clubs." Hij werd eerder wel al in verband gebracht met Los Angeles FC en Sampdoria.

Fans

De recordinternational van Oranje weet niet welk moment er bovenuit steekt als hij terugkijkt op zijn vier seizoenen bij Galatasaray. Hij werd onder meer twee keer kampioen van Turkije met de club.

"Ik heb veel onvergetelijke momenten beleefd hier, maar ze staan allemaal los van elkaar. Ik kan er nu niet één moment uitkiezen. Ik zal vooral de fans niet vergeten, die altijd achter me zijn blijven staan. Ik hoop dat ze weer successen zullen vieren in de toekomst."