Er is nog altijd een kans dat Zlatan Ibrahimovic ook komend seizoen te zien is in het shirt van Manchester United. De Engelse topclub verlengde het contract van de Zweedse aanvaller niet, maar volgens trainer José Mourinho staat de deur voor een terugkeer open.

"Ik sta er zeker voor open", zegt Mourinho vrijdag op een persconferentie van de ploeg. "We willen open en eerlijk tegen hem zijn en hem de ruimte geven om een beslissing te nemen."

De 35-jarige aanvaller liep eind april een zware kruisbandblessure op in de return van de kwartfinale in de Europa League tegen Anderlecht (2-1 winst). Begin juni besloot United het eenjarige contract van de Zweed niet te verlengen, waardoor hij transfervrij vertrok.

"Zlatan was niet blij met hoe hij zijn seizoen afsloot", aldus Mourinho. "Hij won zijn eerste Europese beker, maar speelde niet in de finale. Ik ben ervan overtuigd dat hij zichzelf wil uitdagen en wil blijven spelen op het hoogst mogelijke niveau."

Als het aan de Portugese coach ligt, kan dat bij United. "We houden de deur uiteraard open voor hem om bij ons te revalideren. Hij kan nog steeds een van ons zijn. Laten we vooral een beslissing nemen waar zowel United als hij blij mee is. Als hij liever bij een andere club aan de slag gaat, kan dat ook. Daarom is er geen nieuw contract getekend."

Lukaku

Ibrahimovic maakte afgelopen seizoen zeventien treffers in 28 Premier League-duels voor United. In de Europa League noteerde hij vijf goals.

United haalde met Romelu Lukaku al een vervanger voor de 35-jarige Zweed in huis. De Belgische spits tekende voor vijf jaar en kwam voor naar verluidt zo’n 85 miljoen euro over van Everton.

Het nieuwe seizoen van United begint op zondag 13 augustus met een thuiswedstrijd tegen West Ham United.