AC Milan heeft donderdag Leonardo Bonucci vastgelegd. De 30-jarige Italiaans international komt over van Juventus. 

Volgens diverse Italiaanse media betaalt AC Milan liefst veertig miljoen voor de 30-jarige verdediger, die daarmee de duurste dertiger ter wereld wordt. Hij tekent voor vijf jaar bij de Milanese club.

De transfer van Bonucci is opmerkelijk omdat hij een van de steunpilaren achterin was bij Juventus, dat de afgelopen zes jaar kampioen werd van Italië en in 2015 en 2017 de Champions League-finale haalde.

De in Viterbo geboren Bonucci speelde sinds 2010 voor Juventus. Datzelfde jaar debuteerde hij in het Italiaanse elftal. Inmiddels heeft hij zeventig interlands achter zijn naam staan.

Chinese investeerders

Het overnemen van Bonucci van concurrent Juventus is een belangrijke slag voor AC Milan dat komend seizoen een gooi wil doen naar de eerste landstitel sinds 2011. Afgelopen seizoen werd de ploeg van trainer Vincenzo Montella teleurstellend zevende.

Mede dankzij Chinese investeerders heeft Milan de spelersgroep deze zomer flink kunnen versterken. Andrea Conti (Atalanta Bergamo) werd voor 24 miljoen euro vastgelegd, voor Hakan Calhanoglu (Bayer Leverkusen) werd 22 miljoen euro betaald, Ricardo Rodríguez (VfL Wolfsburg) kwam voor achttien miljoen euro tot de komst van Bonucci was André Silva en de duurste aankoop. De Portugese aanvaller werd voor 38 miljoen euro overgenomen van FC Porto.