Abdelhak Nouri is vrijdag vanuit Oostenrijk teruggevlogen naar Amsterdam. De Ajax-middenvelder is opgenomen in het AMC, meldt een woordvoerder van het ziekenhuis.

Vlakbij de hoofdingang van het ziekenhuis heeft het AMC een speciale plaats ingericht waar fans hun medeleven kunnen betuigen.

Bij de 20-jarige Nouri werd eerder deze week ernstige hersenschade geconstateerd. Hij zakte afgelopen zaterdag met hartritmestoornissen in elkaar tijdens een oefenduel met Werder Bremen. Nouri werd daarna gereanimeerd en vervolgens met een helikopter naar een ziekenhuis in Innsbruck vervoerd.

Daar werden meerdere neurologische onderzoeken gedaan, waarop Ajax dinsdag liet weten voorzichtig optimistisch te zijn over het herstel van Nouri, die de laatste dagen in slaap werd gehouden.

Hersenschade

Op de intensive care van het ziekenhuis zijn de hersenfuncties van Nouri woensdag en donderdag nader onderzocht. Daaruit bleek dat een groot deel van zijn hersenen niet meer functioneert en dat de kans op herstel van die functies nihil is.

De ernstige hersenschade is het gevolg van te weinig zuurstoftoevoer naar de hersenen. Nouri zal in Amsterdam verder worden verzorgd.