Real Madrid heeft zich vrijdag versterkt met Dani Ceballos. De 20-jarige middenvelder komt over van Real Betis.

Real Madrid meldt op haar officiële website dat Ceballos volgende week donderdag wordt gepresenteerd in Estadio Santiago Bernabéu.

De international van Jong Spanje zal dan zijn handtekening zetten onder een zesjarig contract bij de kampioen van Spanje.

Real Madrid legt naar verluidt zo'n achttien miljoen euro neer voor Ceballos, die bij Real Betis nog een verbintenis tot medio 2020 had.

Ceballos maakte sinds 2011 deel uit van de jeugdopleiding van Real Betis en verscheen in april 2014 voor het eerst in een Primera Division-wedstrijd binnen de lijnen.

Beste speler

De controleur kwam in totaal tot 65 competitieduels voor de club uit Sevilla en mocht zich daarin twee keer als doelpuntenmaker laten bejubelen.

Ceballos liet vorige maand nog een verbluffende indruk achter op het EK Onder-21 in Polen. Hij verloor met Spanje weliswaar de finale van Duitsland, maar werd wel uitgeroepen tot speler van het toernooi.

Ceballos is de tweede zomerse aanwinst voor Real Madrid. Eerder plukte de 'Koninklijke' al verdediger Theo Hernandez weg bij Atletico Madrid.