Douglas Costa speelt komend seizoen zo goed als zeker voor Juventus. De 26-jarige aanvaller van Bayern München is aangekomen in Turijn om zijn transfer naar de landskampioen af te ronden. 

Juventus heette Costa dinsdagavond al welkom via Twitter. Het is nog niet bekend of de 'Oude Dame' de Braziliaan koopt of hem op huurbasis overneemt van Bayern München. Hij wordt woensdagochtend medisch gekeurd.

Costa stond de afgelopen twee jaar onder contract bij der 'Rekordmeister', waar hij geen vaste basisplek veroverde. Afgelopen seizoen speelde de aanvaller 34 officiële wedstrijden voor Bayern, waarin hij zeven keer scoorde.

Voor zijn transfer naar München in 2015 stond Costa vijf jaar onder contract bij Shakhtar Donetsk en twee jaar bij Gremio, waar hij tevens zijn debuut maakte in het betaalde voetbal.

Champions League

Juventus veroverde afgelopen seizoen de beker en werd voor het zesde jaar op rij kampioen van Italië. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri bereikte tevens de finale van de Champions League, die werd verloren van Real Madrid.

Bayern München sloeg eerder op dinsdag zelf al toe op de transfermarkt. De regerend landskampioen nam aanvallende middenvelder James Rodriguez op huurbasis over van Real Madrid.