Steve Mandanda keert definitief terug bij Olympique Marseille. De 32-jarige doelman komt over van het Crystal Palace van manager Frank de Boer en tekent een driejarig contract bij zijn oude club. 

Mandanda verruilde Marseille in de zomer van 2016 nog voor Crystal Palace, maar zijn jaar in Engeland liep uit op een teleurstelling. Door een zware knieblessure kwam de Fransman slechts tot negen Premier League-duels. 

Zijn laatste officiële duel was op 5 november 2016 in de verloren competitiewedstrijd tegen Burnley (3-2). Mandanda stond daarnaast onder de lat in het League Cup-duel met Blackpool in de tweede ronde (2-0 winst).

Mandanda stond al acht jaar onder contract bij Marseille voordat hij de overstap maakte naar Engeland. Daarvoor speelde de 24-voudig international van Frankrijk voor Le Havre, waar hij ook de jeugdopleiding doorliep.

Beste doelman

Gedurende zijn periode bij Marseille werd Mandanda vier keer uitgeroepen tot beste doelman in de Ligue 1 (2008, 2011, 2015 en 2016). In 2010 werd hij landskampioen met 'l'OM'.

Mandanda maakte op 27 mei 2008 zijn debuut voor het Franse elftal, waar hij de laatste jaren als tweede doelman fungeert achter eerste keus Hugo Lloris.