De soap tussen AC Milan en Gianluigi Donnarumma lijkt definitief ten einde. De 18-jarige doelman heeft dinsdag zijn handtekening gezet onder contractverlenging tot medio 2021.

Donnarumma liet AC Milan enkele weken geleden nog weten zijn volgend jaar aflopende contract niet te willen verlengen.

Het leidde tot woedende reacties van de fans van AC Milan, die Donnarumma uitmaakten voor geldwolf. Zij zagen zaakwaarnemer Mino Raiola als kwade genius achter het besluit van Donnarumma, die direct in verband werd gebracht met een transfer naar Real Madrid.

Het EK-duel van Jong Italië met Jong Denemarken moest vorige maand zelfs worden stilgelegd omdat woedende Milan-supporters nepgeld in het doelgebied van Donnarumma gooiden.

Een breuk leek aanstaande, zeker nadat Raiola beweerde dat de doelman bedreigd was door mensen van de club, maar door de contractverlenging is het geruzie nu definitef voorbij.

Chinese investeerders

Donnarumma is al twee jaar een vaste waarde onder de lat bij AC Milan, waar hij ook al in de jeugdopleiding speelde. De doelman debuteerde vorig jaar, op 17-jarige leeftijd, in de Italiaanse ploeg en wordt gezien als de natuurlijke opvolger van de 39-jarige Gianluigi Buffon, die na het WK volgend jaar in Rusland stopt.

Het behouden van Donnarumma is belangrijk voor AC Milan dat komend seizoen een gooi wil doen naar de eerste landstitel sinds 2011. Afgelopen seizoen werd de ploeg van trainer Vincenzo Montella teleurstellend zevende.

Mede dankzij Chinese investeerders heeft Milan de spelersgroep deze zomer flink kunnen versterken. Andrea Conti (Atalanta Bergamo) werd voor 24 miljoen euro vastgelegd, voor Hakan Calhanoglu (Bayer Leverkusen) werd 22 miljoen euro betaald, Ricardo Rodríguez (VfL Wolfsburg) kwam voor achttien miljoen euro en de duurste aankoop was André Silva (FC Porto) voor liefst 38 miljoen euro.