NEC Nijmegen heeft Adrie Bogers dinsdag aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Bogers was al assistent-trainer bij de Jupiler League-club.

De 52-jarige Bogers tekent een contract voor één jaar in Nijmegen, zo bevestigt de club tegenover NUsport. Daarna wordt er door beide partijen geëvalueerd.

Bogers leidde afgelopen week al de trainingen van het eerste elftal. Hij is de opvolger van Peter Hyballa, die vorig seizoen vlak voor de playoffs werd ontslagen.

In die play-offs degradeerde NEC uit de Eredivisie na twee nederlagen tegen NAC. Tijdens die duels werden de honneurs waargenomen door assistent-trainers Ron de Groot en Patrick Pothuizen. Pothuizen fungeert komend seizoen samen met keeperstrainer Wilfried Brookhuis als assistent van Bogers. 

Assistent-trainer

NEC trok Bogers begin deze maand in eerste instantie aan als assistent-trainer. Na zijn promotie wordt de technische staf niet verder aangevuld.

Eerder werkte Bogers als (interim-)hoofdtrainer bij RKC Waalwijk, Sparta Rotterdam en NAC Breda. Ook was de oud-verdediger van onder meer RKC en Willem II werkzaam als assistent bij Willem II en het Japanse Urawa Reds.

De eerste Jupiler League-wedstrijd van NEC onder Bogers is op vrijdag 18 augustus om 20.00 uur thuis tegen Almere City FC.

Bekijk het volledige programma van het komende Jupiler League-seizoen