VfL Bochum heeft dinsdagochtend het ontslag van Gertjan Verbeek bevestigd. Duitse media meldden maandagavond al dat de trainer zijn congé zou krijgen. 

De timing van het vertrek is opmerkelijk, want Verbeek was met Bochum midden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Het moment van het ontslag komt voor velen als een verrassing", zegt Bochum-voorzitter Christian Hochstätter op de website van de club uit de Tweede Bundesliga. "De professionele kwaliteiten van Verbeek zijn onomstreden."

"Maar na intensief overleg met de raad van commissarissen en de raad van bestuur zijn we tot de conclusie gekomen dat we voortaan met een andere trainer zullen proberen onze doelen te bereiken. In de huidige samenstelling van de trainersstaf waren daar te veel meningsverschillen over." 

Verbeek werd dinsdagochtend door de clubleiding op de hoogte gebracht. "Ik ben nu op weg naar de club, daar hebben we zometeen een gesprek", zei Verbeek eerder dinsdagochtend tegen NUsport. "Over de reden van mijn vertrek kan ik nu niets zeggen."

Opvolger

De oud-trainer van Heracles Almelo, sc Heerenveen, Feyenoord, AZ en 1.FC Nürnberg ging in december 2014 aan de slag bij Bochum. Onder Verbeek eindigde de club de afgelopen tweeënhalf jaar als elfde, vijfde en negende in de Tweede Bundesliga.

Het contract van de 54-jarige Verbeek liep bij Bochum nog tot medio 2018. Met de 37-jarige Ismail Atalan heeft de club al een opvolger gestrikt.

Sportfreunde Lotte bevestigt dinsdagochtend dat Atalan bij de club vertrekt om in Bochum aan de slag te gaan. Vorig seizoen schakelde de trainer met de club uit de Dritte Liga in de DFB-Pokal Werder Bremen en Bayer Leverkusen uit, waarna Borussia Dortmund pas in de kwartfinales te sterk bleek.

Bochum bereidt zich momenteel in het Limburgse Vaals voor op het nieuwe seizoen. Dat begint over een kleine drie weken met een thuiswedstrijd tegen Sankt Pauli.