Peter Bosz is maandag officieel begonnen bij Borussia Dortmund. De coach leidde op het trainingscomplex van zijn nieuwe club zijn eerste training.

Bosz stapte aan het eind van een succesvol seizoen op bij Ajax. De oud-speler van Feyenoord leidde de Amsterdammers naar de finale van de Europa League, die met 2-0 werd verloren van Manchester United. Hij vertrok echter vanwege een conflict met een deel van de technische staf. 

De trainer kon op de eerste training onder anderen Mario Götze en Pierre-Emerick Aubameyang begroeten. Götze miste het eind van het vorig seizoen vanwege fysieke problemen, terwijl de spits uit Gabon aan verschillende clubs wordt gelinkt. Zij werkten zich, net als de andere spelers, zo'n 100 minuten in het zweet.

Op 5 augustus zit Bosz voor het eerst bij een officieel duel op de bank bij Borussia. Zijn club neemt het als bekerwinnaar in de Duitse Super Cup voor eigen publiek op tegen Bayern.

Twee weken later begin 'BVB' de competitie met een wedstrijd tegen VfL Wolfsburg, dat wordt gecoacht door Andries Jonker.