Het is nog te vroeg om te zeggen of Abdelhak Nouri hersenschade heeft overgehouden aan de hartritmestoornissen waardoor de middenvelder van Ajax zaterdag werd getroffen.

De 20-jarige jeugdinternational ging tijdens de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen ineens naar de grond. Hij werd op het veld gereanimeerd en met een helikopter naar het ziekenhuis vervoerd. Daar wordt de middenvelder in slaap gehouden.

Nouri werd maandag onderzocht. Volgens Ajax blijkt uit de tests dat de hartspier en het hart van de jeugdinternational in orde zijn. Zo lang Nouri in slaap wordt gehouden, kan zijn hersenfunctie nog niet worden onderzocht. 

De kleine middenvelder wordt in Oostenrijk door de clubarts en teammanager van Ajax bijgestaan. 

Training

Ajax heeft maandag voorzichtig de draad weer opgepakt na het incident. Een groot deel van de spelersgroep werkte in Amsterdam onder leiding van coach Marcel Keizer een training af.

Volgens de opvolger van de naar Borussia Dortmund vertrokken Peter Bosz stond het de spelers vrij of ze mee wilden trainen of iets voor zichzelf wilden doen.

Keizer was zaterdag zelf net als veel spelers zichtbaar aangedaan. "Iedereen heeft er zijn eigen gevoel bij", zei de coach maandag tegen Ajax TV. "Dat zal ook afhangen van de uitslagen van de komende tijd."

Balans

Volgens de coach is er maandag goed getraind door zijn spelers. "Het zijn allemaal topspelers, dan train je ook automatisch op dat niveau. Natuurlijk ben je tussendoor wel bezig met Appie en de uitslagen, maar dat hou je toch. We moeten nu de juiste balans zien te vinden."

Ajax zou maandag eigenlijk een open training voor publiek hebben, maar die werd gezien de omstandigheden geschrapt. Ook de oefenwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys van dinsdag gaat niet door.

Het was volgens Keizer geen moeilijke beslissing om dat duel af te zeggen. "Daar staat helemaal niemands hoofd naar. Het is heel spijtig voor Rijnsburgse Boys en voor ons, maar er zijn grotere dingen in het leven."