Aanvaller Elvis Manu verruilt Brighton & Hove Albion per direct voor het Turkse Gençlerbirligi. In de Eredivisie huurt Excelsior spits Zakaria El Azzouzi komend seizoen van Ajax.

Manu verruilt Brighton, waar hij nog een contract tot medio 2018 had, transfervrij voor Gençlerbirligi en tekent voor twee jaar in Turkije. De Engelse club verhuurde de 23-jarige aanvaller vorig seizoen vanaf de winterstop aan Go Ahead Eagles.

In Deventer scoorde Manu twee keer in veertien duels. Zijn uitleenperiode werd vlak voor het einde van het seizoen beëindigd.

Manu doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord. De Rotterdammers verhuurden hem achtereenvolgens aan Excelsior en een half jaar aan SC Cambuur. Later vertrok hij naar Brighton, dat hem naast Go Ahead ook aan Huddersfield Town uitleende.

In het seizoen 2014/2015 beleefde de buitenspeler zijn doorbraak bij Feyenoord. Hij schoot de club naar het hoofdtoernooi van de Europa League en scoorde in de competitie zeven keer.

El Azzouzi 

Excelsior-aanwinst El Azzouzi werd afgelopen seizoen door Ajax uitgeleend aan Sparta. De 21-jarige aanvaller staat nog tot medio 2020 onder contract in de Arena. Hij begon vorig seizoen goed bij Sparta, waarvoor hij vijf keer scoorde in 21 wedstrijden. 

In maart werd El Azzouzi vervroegd teruggestuurd naar Ajax, omdat hij geen zicht meer had op speeltijd op Het Kasteel.

Bij Excelsior hoopt El Azzouzi weer veel aan spelen toe te komen. "Ik heb een goed gesprek gevoerd met trainer Mitchell van der Gaag en Ferry de Haan, zij gaven me direct een goed gevoel’’, zegt hij over zijn keuze voor Excelsior. ,

"Het is een kleine, warme club. Er heerst een echt familiegevoel, dat spreekt me aan. Daarnaast heeft Excelsior een stabiel seizoen gedraaid."