Curaçao heeft zondag (plaatselijke tijd) zijn openingsduel op de Gold Cup met 0-2 verloren van Jamaica. In het andere duel in groep C versloeg Mexico El Salvador met 3-1.

In San Diego stond het bij rust nog 0-0 tussen Curaçao en Jamaica, maar in de tweede helft bezorgden Romario Williams en Darren Mattocks Jamaica de zege.

Vorige maand wist Curaçao in de finale van de Caribbean Cup nog met 2-1 te winnen van Jamaica. Daarmee wist het eiland de eerste prijs uit zijn geschiedenis te veroveren.

De deelname Curaçao aan de Gold Cup is ook een primeur. Op het toernooi in de Verenigde Staten strijden de beste twaalf landen van Noord- en Midden-Amerika en de Caribbean om de eindzege.

Bij Curaçao stonden met Eloy Room (Vitesse), Darryl Lachman (Willem II), Gilian Justinia (Helmond Sport) en Quentin Jacoba (Kozakken Boys) vier spelers in de basis die in Nederland spelen. De overige spelers hebben ook een historie in Nederland. Cuco Martina (Southampton) en Leandro Bacuna (Aston Villa) zijn van hen de bekendsten.

Mexico

Mexico tegen El Salvador (3-1) werd na het duel tussen Curaçao en Jamaica eveneens in San Diego gespeeld. Hedgardo Marin, Elias Hernandez en Orbelín Pineda waren trefzeker voor de titelverdediger.

Mexico speelde met een B-elftal. Vaste krachten die eerder deze zomer actief waren op de Confederations Cup behoren nu niet tot de selectie. PSV-aankoop Hirving Lozano en de uit Eindhoven vertrekkende Hector Moreno en Andres Guardado zijn niet actief op de Gold Cup.

Behalve de nummer één en twee van de drie groepen gaan ook de twee beste nummers drie naar de kwartfinales. Curaçao, dat donderdag tegen El Salvador speelt, heeft daardoor altijd nog een goede kans op een plek bij de laatste acht.