Sylvia Nooij, oud-speelster van ADO Den Haag, is op 32-jarige leeftijd overleden. Dat meldt een woordvoerder van de Haagse club zondag.

Nooij, die zes keer voor het Nederlands elftal uitkwam, kreeg zaterdag een epileptische aanval en heeft die niet overleefd.

Nooij speelde in Amsterdam bij Buitenveldert en bij Ter Leede uit Sassenheim. In 2007 maakte ze de overstap naar ADO Den Haag in de Eredivisie, waar ze een keer landskampioen werd en twee keer de KNVB-beker won.

In 2009 maakte Nooij haar debuut voor Oranje, in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Canada. De verdedigster speelde in 2012 haar laatste wedstrijd voor de 'Oranjeleeuwinnen'.

ADO meldt zondag "in totale verslagenheid" kennis te hebben genomen van het overlijden van Nooij, die behalve speelster ook als jeugdtrainster aan de club was verbonden. 

Ook bij bondscoach Sarina Wiegman is het nieuws hard aangekomen. "Het is moeilijk te bevatten. Ik heb vele jaren met Sylvia samengewerkt bij Ter Leede en ADO Den Haag. Ook een groot deel van de selectie kende Sylvia goed. We zijn geschokt en verdrietig. We wensen alle nabestaanden heel veel sterkte toe."