Feyenoord en PSV hopen zich de komende weken te roeren op de transfermarkt. Beide clubs zagen al enkele basisspelers vertrekken en zijn nog op zoek naar vervangers.

Volgende week zondag houdt Feyenoord de open dag. Als aanwinsten zullen in ieder geval Jean-Paul Boëtius, Sofyan Amrabat en Kevin Diks uit de helikopter stappen. Door het vertrek van Rick Karsdorp, Terence Kongolo, Eljero Elia, Steven Berghuis en Dirk Kuijt (gestopt) kan Feyenoord nog wel wat versterkingen gebruiken.

De verkoop van Karsdorp en Kongolo leverde ongeveer 30 miljoen euro op, zodat de landskampioen de financiële middelen heeft om toe te slaan op de transfermarkt.

Trainer Giovanni van Bronckhorst hoopt dan ook dat er komende week al nieuwe spelers naar De Kuip komen. "We hebben al een aantal spelers voor in de helikopter. Hoeveel het er zondag precies zullen zijn, dat weet ik nu nog niet. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk je elftal rond hebben", zei Van Bronckhorst zaterdag tegen FOX Sports na de 5-0 oefenzege op de amateurs van FC Lisse.

Feyenoord en PSV winnen oefenduels

Riedewald

De naam van Ajacied Jairo Riedewald wordt de laatste dagen in verband gebracht met Feyenoord. De verdediger speelde zaterdag niet mee in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Werder Bremen. Ajax meldde dat het management van Riedewald toestemming heeft gekregen om met een andere club te praten.

Van Bronckhorst wilde de interesse in Riedewald bevestigen noch ontkennen. "Ik ga niet op namen in, nu ook niet", aldus de oefenmeester van Feyenoord over de mogelijk pikante overstap.

PSV

Ook PSV-coach Phillip Cocu hoopt deze zomer nog enkele aanwinsten te kunnen verwelkomen. "We hebben natuurlijk elk jaar met deze periode te maken en gaan niet overhaast te werk", gaf Cocu zaterdag na de 2-0 oefenzege op RKC Waalwijk te kennen aan het Eindhovens Dagblad.

"Aan de andere kant willen we onze selectie natuurlijk ook snel op orde hebben. Het is nu nog niet zo dat ik kan zeggen dat er op korte termijn iets gaat gebeuren."

PSV zag in deze transferwindow de Mexicanen Andres Guardado en Hector Moreno vertrekken. Verder lieten de reservekeepers Remko Pasveer en Hidde Jurjus Eindhoven achter zich, terwijl er ook een einde kwam aan de huurperiodes van Siem de Jong, Oleksander Zinchenko en Marco van Ginkel.

De enige grote aanwinst tot dusverre is de Mexicaanse aanvaller Hirving Lozano, die voor circa 8 miljoen euro overkwam van Pachuca.

Luckassen

PSV hoopt Van Ginkel na twee verhuurperiodes defintief over te nemen van Chelsea. Daarnaast zingt ook de naam van AZ'er Derrick Luckassen nadrukkelijk rond in het Philips Stadion.

Volgens het Eindhovens Dagblad ligt het bedrag dat AZ vraagt voor de verdediger annex middenvelder echter beduidend hoger dan de transfersom die PSV in gedachten heeft.

Technisch directeur Max Huiberts van AZ bevestigde eerder deze week dat PSV zich gemeld heeft, maar dat er meerdere clubs interesse hebben in Luckassen.

PSV vertrekt maandag op trainingskamp naar Verbier in Zwitserland.