Ajax-trainer Marcel Keizer maakt zich grote zorgen om Abdelhak Nouri. De 20-jarige middenvelder ligt buiten levensgevaar in het ziekenhuis, nadat hij zaterdagmiddag tijdens het oefenduel met Werder Bremen in Oostenrijk ineenstortte met hartritmestoornissen.

Keizer kon zaterdagavond bij terugkomst in Nederland moeilijk inschatten hoe Nouri er voorstaat. "Dat is echt te vroeg. Het enige dat we kunnen doen is hopen en bidden dat hij herstelt. Ik ben geen dokter, dus ik kan er niks over zeggen", reageerde hij voor de camera van de NOS.

Nadat de wedstrijd bij een 2-1 stand in het voordeel van Werder Bremen vroegtijdig werd gestaakt, vloog de selectie van Ajax gelijk terug naar Schiphol, waar de spelers en staf te horen kregen dat Nouri niet voor zijn leven hoeft te vrezen.

"We hebben een aangeslagen groep", gaf Keizer op sportpark De Toekomst te kennen. "De spelers zijn zondag vrij, maar we houden ze op de hoogte. Als ze willen kunnen ze ons bereiken. Ze kunnen ook hierheen komen om te praten."

De nieuwe coach van Ajax was zichtbaar aangedaan door de gebeurtenis. "Het is niet te beschrijven wat er door je heengaat. Appie is onderdeel van Ajax 1. maar ook echt Ajax. Hij komt uit de jeugdopleiding, iedereen hier kent hem", zei Keizer over Nouri, die in 2004 bij Ajax terechtkwam.

Ziekenhuis

Nouri viel zaterdag in de 72e minuut van het oefenduel met Werder Bremen zonder bal of tegenstander in de buurt plots neer. Het duurde even voordat de ernst van de situatie duidelijk was.

"Ik zag Klaas-Jan Huntelaar en Carel Eiting komen en aan hun gezicht zag ik: dit is wel ernstig. Iedereen dacht dat hij zijn tong had ingeslikt of zo. Toen bleek het toch iets met zijn hart te zijn."

Al snel kwamen er twee ambulances het veld oprijden en kreeg Nouri hartmassage. Uiteindelijk werd de international van Jong Oranje met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Innsbruck gebracht. Zijn familie reist daar zondag naartoe.

"We moeten een groot compliment maken naar onze dokter, de medische staf en de mensen die daar geholpen hebben, want volgens mij was het een aardige klus om dit voor elkaar te krijgen", aldus Keizer.