Evander Sno zet per direct een punt achter zijn profloopbaan. De 30-jarige middenvelder heeft in goed overleg met zijn RKC Waalwijk besloten zijn contract te ontbinden en keert niet meer terug in het betaald voetbal.

"Sno heeft een zware periode achter de rug en wil tijd aan zijn gezin besteden. Het dagelijks op en neer rijden van zijn woonplaats Amsterdam naar Waalwijk beschouwt Sno als een te zware belasting", aldus RKC in een verklaring.

De middenvelder kwam in zijn loopbaan uit voor Feyenoord, NAC Breda, Celtic, Ajax, Bristol City, RKC, NEC en Westerlo.

In 2010 werd Sno tijdens een wedstrijd van Jong Ajax getroffen door een hartstilstand. Hij kreeg een defibrillator en keerde vervolgens bij RKC terug in het betaald voetbal.

Later verkaste hij naar NEC. Sinds de winterstop van vorig seizoen speelde Sno weer voor de Waalwijkers, waar hij in achttien wedstrijden eenmaal scoorde.

Nederlands elftal

In maart 2007 maakte Sno als speler van Celtic nog deel uit van de voorselectie van het Nederlands Elftal voor de interlands tegen Roemenië en Slovenië. Tot een debuut in Oranje kwam het niet. Wel speelde hij voor Nederland op de Olympische Spelen van 2008.

In april van dit jaar werd Sno vrijgesproken van poging tot doodslag. De rechtbank achtte niet bewezen dat hij in 2013 medeschuldig was aan mishandeling van twee personen in het Amsterdamse Paradiso.