FC Twente raakt Kamohelo Mokotjo kwijt aan Brentford FC. De 26-jarige middenvelder tekent een driejarig contract bij de club uit de Engelse Championship.

Mokotjo had bij FC Twente nog een verbintenis tot medio 2018. De Tukkers doen geen mededelingen over het transferbedrag van de zesvoudig international van Zuid-Afrika.

Mokotjo speelde het grootste deel van zijn profloopbaan in Nederland. Feyenoord kocht hem in 2008 van Supersport United uit zijn geboorteland en verhuurde hem eerst aan Excelsior.

De controleur speelde ook nog bij PEC Zwolle alvorens in 2014 bij FC Twente terecht te komen. De afgelopen drie seizoenen was hij in Enschede vaste waarde. Hij speelde onder meer 97 competitiewedstrijden.

"We scouten 'Kamo' al gedurende twee jaar en denken dat hij perfect past bij onze speelstijl. We zijn blij dat we al zo vroeg in de zomer met FC Twente tot overeenstemming zijn gekomen'', aldus Rasmus Ankersen, technisch directeur bij Brentford.

Mokotjo komt op Griffin Park de Nederlander Florian Jozefzoon tegen. De oud-aanvaller van Ajax en PSV verlengde vorige week zijn contract bij Brentford met één seizoen.

Mokotjo is alweer de elfde speler die deze zomer de deur bij FC Twente achter zich dichttrekt. Eerder zochten Mateusz Klich, Bersant Celina, Yaw Yeboah, Enis Bunjaki, Chinedu Ede, Tim Hölscher, Nick Marsman, Dylan Seys, Sonny Stevens en Enes Ünal al hun heil elders.

Castro

Heracles Almelo heeft komend seizoen toch gewoon de beschikking over Bram Castro. De overgang van de 34-jarige Belgische doelman naar AA Gent is afgeketst en om die reden keert hij komende maandag terug bij de nummer tien van de voorbije jaargang in de Eredivisie.

Heracles bereikte vorige week een akkoord met Gent over de transfersom voor Castro, die in het Polman Stadion nog een contract tot de zomer van 2018 heeft. Waarom de deal geen doorgang vindt, is nog niet bekend.

"Vanwege het feit dat hij weer dichter bij zijn familie kon zijn gunden we Bram deze transfer", zegt algemeen directeur Nico-Jan Hoogma op de website van Heracles.

"De overgang is echter afgeketst en dus komt Bram terug naar Almelo. Dat is natuurlijk gezien de familie even lastig, maar Bram heeft ook vorige week nog aangegeven een heel bijzonder gevoel bij onze club te hebben."

"Wij zijn er van overtuigd dat hij de draad met hulp van iedereen weer snel op gaat pakken. Hij is al jarenlang onze onbetwiste eerste doelman en we zijn dan ook blij dat Bram voor ons blijft spelen."